Nie skłamię jeśli powiem że należę do tego grona amatorów sushi, które mogłoby zajadać maki, californie oraz sashimi dniami i nocami. Ahhhhhh!
Dziś sushi smakołyk, który zawsze zamawiam z moją przyjaciółką na naszych "sushi spotkaniach" :)
Polecam goooooorąco :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Łososia umyć, odciąć od skóry. Następnie pokroić w plastry o grubości około 3-5 mm.
Łososia umieścić w naczyniu żaroodpornym, a następnie opalić za pomocą palnika, tak aby powstała delikatna, opieczona skórka. Uwaga! Łosoś w środku powinien pozostać surowy. Opieczone plastry ułożyć na talerzu, polać delikatnie słodkim sosem sojowym i posypać sezamem.
Gotowe!
Dziś sushi smakołyk, który zawsze zamawiam z moją przyjaciółką na naszych "sushi spotkaniach" :)
Polecam goooooorąco :)
Składniki:
- ok 200 g świeżego filetu z łososia
- sezam
- słodki sos sojowy
Sposób przygotowania:
Łososia umyć, odciąć od skóry. Następnie pokroić w plastry o grubości około 3-5 mm.
Łososia umieścić w naczyniu żaroodpornym, a następnie opalić za pomocą palnika, tak aby powstała delikatna, opieczona skórka. Uwaga! Łosoś w środku powinien pozostać surowy. Opieczone plastry ułożyć na talerzu, polać delikatnie słodkim sosem sojowym i posypać sezamem.
Gotowe!
Pyyyychota! Polecam jeszcze z sosem sojowym słonym, z dodatkiem świeżego imbiru pociętego w drobną kosteczkę.
OdpowiedzUsuń