5 lip 2013

Kurczak Jack Danniels

 
Sos Jack Daniels - nieodłączny dodatek do steków, burgerów, niekiedy pizzy. Jednak tym razem nie jako dodatek, a w roli głównej.


Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 łyżki oleju z prażonych orzechów włoskich
  • 8 łyżek sosu Jack Daniels
  • sezam
  • 2 łyżeczki masła
  • świeży tymianek
  • fasolka szparagowa
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
W misce przygotować marynatę: wymieszać sos Jack Danniels z olejem z orzechów, solą, pieprzem. Kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki i włożyć do marynaty. Mięso w marynacie schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać całą marynatą, a następnie posypać sezamem. Piec przez około 25-35 minut. Podawać z fasolką szparagową z dodatkiem masła i świeżego tymianku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli podoba Ci się przepis - skomentuj ! :)

Search Blog